Velkommen til min nettside Norge på langs 2008 – 2013.

Jeg heter Rolf Schjem, er 56 år og bor i Bodø. Her er jeg prest ved Nordlandssykehuset HF, noe jeg har vært i vel 22 år.

Min hovedinteresse har i alle år vært friluftsliv, særlig turer i fjellet, noen ganger også med gevær og fiskestang.

For mange år siden bestemte jeg meg for at alle de turene jeg hadde lyst på, måtte realiseres før det ble for sent. Derfor har det blitt mange fine naturopplevelser, både alene og sammen med gode venner, til fots og med kano. I mine hjemtrakter har vi jo fantastiske muligheter på begge sider av grensen. Særlig de svenske nasjonalparkene Abisko, Padjelanta og Sarek byr på alt hva en fjellvandrer kan ønske seg.

I flere år har det surret en tanke i bakhodet om en litt lengre tur enn bare en til to uker. Hvorfor ikke Nordkapp til Lindesnes. Eller er det for krevende for en som for lengst har nådd livets middagshøyde?

Etter å ha grublet over tanken og ikke minst søkt om tillatelse fra familien, har jeg landet på at utfordringen er verdt å sette ut i livet.

Oppstart fra Nordkapp 30. mai 2008 er sant. Første året er målet Mo i Rana mer eller mindre i ett. Neste år forhåpentligvis helt til Lindesnes. Det er langt å gå. Særlig når en går alene. Ikke minst den psykiske biten er jeg spent på. Videre håper jeg treningen gir resultater så knærne holder. Takket være god hjelp fra Friskhuset i Bodø begynner formen å bevege seg i riktig retning.

Som du ser av listen over sponsorer har mange stilt velvillig opp med utstyr og proviant. Dette medvirker til at kostnadene ikke blir uoverstigelige og sånn sett legger en demper på selve turen.

Vil du følge med på ferden er du hjertelig velkommen til det. Takket være min utmerkede nettekspert, Jorid Linvik, håper jeg du vil finne denne siden så vidt interessant at du "slår følge" på min spasertur via dagboksnotater og bilder.

Med turhilsen
Rolf Schjem
Mobiltelefon på turen 41 55 10 83.

Les også:
Frykter ikke Bjørn
Avisa Nordland 04.07.09

Oppdatering 2013

Nok et år har gått og undertegnede er verken blitt yngre eller sprekere siden sist. Men staheten er fortsatt intakt, og ønsket om å fullføre løpet til Norges sørligste punkt, er fortsatt sterkt til stede. Håper er jo, ikke minst hva kona gjelder, at dette blir siste sommer med ”Norge på langs”.
 I fjor kom jeg altså til Trondsbu på Hardangervidda. Noe lenger enn først planlagt. I år er målet å nå helt ned. Det er langt dit, men realistisk om føttene holder. Nå blir det stort sett fra hytte til hytte, noe som letter sekken betraktelig hva gjelder mat og oppakning.
 Oppstart blir først i august. Skulle du ha lyst til å slå følge så kan du følge med på bloggen som oppdateres der det er dekning.

Med turhilsen
Rolf Schjem
Nummer til mobiltelefonen er 41 55 10 83. Kjekt om dere tar kontakt!


Oppdatering 2012

Selv om det i skrivende stund er kaldt til mai å være, har alltid nodlendingen et håp om vår engang uti juni - juli. I år legger jeg opp til en ukes etappe på sykkel gjennom et veiparti fra Røros mot Gjendesheim. Dette for å spare beina noe til hovedøkta.

Håpet er at jeg i august kan starte og gå rett inn i fjellheimen mot Finse, som er årets mål. Rekker jeg noe lenger er det bare bonus for neste år, som kona håper blir det siste med mannen på fottur alene. Slår dere følge på netet vil det komme en blogg fra der jeg har dekning.

Med turhilsen
Rolf Schjem
Nummer til mobiltelefon er som tidligere.. Hører gjerne fra dere!


Oppdatering 2011

Med mottoet ”gammel mann gjør så godt han kan” fortsetter jeg turen mot Lindesnes der jeg sluttet den i fjor. Det vil si fra Teveltunet eller Storlien like over grensen. Heller ikke i fjor nådde jeg det mål jeg hadde satt meg, så i år går jeg så langt jeg kommer uten noe fast mål. I alle fall blir det Røros, og helst litt lenger sør.

Oppstart er satt til den 28. juli slik at det meste av snøen i fjellet er borte. Gleder meg til den flotte naturen i Sylane og håper derfor på ”godt og tjenlig vær”. Også i år går jeg alene, men trives i grunnen godt med det. Det sliter selvsagt på motivasjonen å ikke ha noen å dele opplevelsene og utfordringene med. Fordelen er dog at man har kun seg selv å stole på og kan ta alle valgene helt selv uten å ha andre å skylde på i etterkant, dersom de viste seg å være uheldige.

For de av dere som har holdt ut og fulgt med på turen; takk for følget så langt og god fortsettelse!

Med turhilsen
Rolf Schjem
Mobiltelefon på turen er fortsatt.. Hyggelig å høre fra dere!


Oppdatering siden oppstart.

Siden i 2008 vil flere av dere ha registrert fra min blogg diverse endringer underveis. Jeg har vært noe plaget med benhinnebetennelse og derfor vært nødt til å endre planene noe. Dette resulterte i en noe amputeret tur i 2009, men jeg kom meg da gjennom Børgefjell og til Røyrvik, selv om det ble en våt fornøyelse over to økter.

Nå (11. juni 2010) starter jeg på noen dagers tur etter vei fra Røyrvik og til Nordli i Nord-Trøndelag. Går det bra blir det en lengre økt fra først i juli der Røros er målet. Alt avhengig av at føttene ikke blir for plagsomme.

Som dere skjønner blir dette et noe lengre prosjekt enn først antatt. Jeg har derfor innvilget meg selv litt lengre tid for gjennomføringen av Norge på langs enn opprinnelig planlagt. Målet er å være fremme der sør innen jeg blir 60! Så får vi se da hva en ”gammel” kropp kan makte.

Med turhilsen
Rolf Schjem


Sist oppdatert 15.06.2013